Over mij

Tina Vervloet in steekwoorden:

Dochter, vriendin, echtgenote, moeder van 4, groenbruine ogen, ram, blauwe adelaar KIN 15, generator 5/1, Pipi Langkousje, doener, alledierenvriend, ontembare vrouw, klein hartje, optimist, hart op de tong, mengeling tsunami - stil water, verlegen, gevoelig, koppig, nieuwsgierig, enthousiasteling, luisterend, natuurmens, hyperfocus, chaoot, te vinden op de dansvloer, onverwachte-bezoekjes-zijn-de-beste, levensgenieter.

 

Tina Vervloet als therapeute:

Als jonge sportieveling met hier en daar wel eens kwetsuren, kwam ik meermaals in contact met kinesitherapie. Vol bewondering voor en in navolging van mijn therapeuten,  begon ik dan ook enthousiast aan de opleiding kinesitherapie.

Na het behalen van mijn diploma in 2000, mocht ik ervaring opdoen in een zelfstandige praktijk, een rusthuis, een tehuis voor andersvaliden en het bijzonder onderwijs. 

Door de jaren heen volgde ik verschillende opleidingen en bijscholingen om me zo steeds verder te verdiepen in hetgeen me zo nauw aan het hart ligt: hoe kan ik de mensen en dieren nog beter ondersteunen in hun proces naar gezondheid?

Als kinesist en manueel therapeut leerde ik om op verschillende manieren klachten te benaderen, onderzoeken en behandelen. Toch kwamen er sommige schijnbaar 'onoplosbare' klachten op mijn pad, waardoor ik uitgedaagd werd om dieper te gaan graven: wat maakt nu dat mijn zienswijze en behandeling niet het gewenste effect geeft en wat heb ik nodig om een betere behandeling te kunnen geven?

Ergens onderweg, kruisten Oosterse geneeswijzen voor mensen en dieren meermaals mijn pad en verdwenen ze even later weer naar de achtergrond... Keuzes in het leven... Tja, je weet waarschijnlijk wel hoe dat gaat...

In 2020 was dan uiteindelijk het moment daar dat ik startte met 'Basisjaar: De fundamenten van de Chinese Geneeswijzen' aan het OTCG, samen met de opleiding Acupunctuur voor dieren. Deze opleidingen rondde ik in 2021 met succes af. Daarna kon ik verder studeren voor acupunctuur bij mensen. In 2022 kwam er nog een getuigschrift kindertuina bij en in juni 2023 werd mijn acupunctuuropleiding met succes afgerond.

De combinatie mens en dier voelt voor mij zo juist, zo 'boenk erop'. Het maakt me bijzonder gelukkig dit te kunnen en mogen doen en op deze manier mijn pad verder te Ont-Wikkelen! 

Vertrouwen mogen geven en ontvangen, mens en dier kunnen ondersteunen in hun gezondheid... hoe zalig en vervullend is dat?! ❤️

De komende jaren zal ik mij verder specialiseren in de verschillende vormen van acupunctuur voor mensen, kruidenleer, voedingsleer, ... 

 

Afstudeerproject: Brandwonden en acupunctuur 

De titel luidt 'Effectiviteit van acupunctuur bij chronische littekenpijn en - jeuk na brandwonden.'

Het was een boeiend avontuur om dit werk te schrijven. Vele uren, dagen, weken, maanden zijn erin gekropen om een mooie en waardevolle thesis te verwezenlijken.

Dit heeft mee gezorgd voor de verdieping van mijn kennis en kunde in (brandwonden)littekens. Mensen met (blijvende) littekenpijn en/of -jeuk kunnen in mijn praktijk terecht voor een behandeling. Samen bekijken we wat er mogelijk is om deze klachten te verlichten.

Dit thema ligt mij nauw aan het hart en ik ga ervoor om de behandeling individueel te verfijnen. In de toekomst hoop ik samen te kunnen werken met brandwondencentra, zoals Oscare in Antwerpen.