Acupunctuur

acupunctuur

Door hele fijne naaldjes in het verloop van de meridianen (doorheen de huid) te prikken, worden mensen en dieren geholpen hun lichaam en gezondheid te ondersteunen. Door de energie weer te laten stromen, herstelt het lichaam zichzelf weer naar zijn hoogst mogelijke staat van gezondheid.

Het inbrengen van het acupunctuurnaaldje vertelt het lichaam naar welk punt de energie moet stromen en van daaruit start het proces van energieherverdeling doorheen de meridianen en het lichaam.

De Chinese zegswijze: "steek een parasol in het zand en je hebt onmiddellijk schaduw", wordt meer dan eens bevestigd tijdens de behandeling of in de loop van de dagen erna. Het is ook daarom dat behandelingen meestal niet meermaals per week moeten uitgevoerd worden. Het effect van de behandeling werkt nog lang door, omdat de symptomen én de oorzaak worden aangepakt.

Bij acute aandoeningen zal er sneller resultaat zijn dan bij chronische aandoeningen. Bij deze laatste worden minstens vijf behandelingen als maatstaf genomen om de tijd te geven om verandering te zien en te voelen. Verdere behandelingen kunnen aangewezen zijn, afhankelijk van de ernst van de klachten en het proces.

 

Acupunctuur voor dieren is aangewezen bij:

- pijn

- ouderdomskwaaltjes

- verlammingsverschijnselen

- ...

acupunctuur voor dieren
acupunctuur voor dieren
acupunctuur voor dieren

Laser

Door middel van de acupunctuurpunten te stimuleren met de low level laser, worden ze behandeld zoals tijdens het prikken van een naald, maar dan volledig pijnloos.

Deze therapie wordt ingezet bij dieren die bang of gevoelig zijn voor naalden.

Bij paarden bijvoorbeeld, is deze therapie zeer dankbaar, daar zij dikwijls heel erg gevoelig zijn op bepaalde acupunctuurpunten.

lasertherapie voor dieren laserbehandeling voor dieren
lasertherapie voor dieren laserbehandeling voor dieren